Invence TODOTEXT

Proces tvorby lokálního produktu cestovního ruchu vycházející z potenciálu českého rybářství a rybníkářství
{PAGENO} / {nbpg}
Ministerstvo pro místní rozvoj Program rozvoje obcí

Proces tvorby lokálního produktu cestovního ruchu vycházející z potenciálu českého rybářství a rybníkářství

Instituce / autor: Ing. Lucie Plzáková, Ph.D., Ing. Šárka Tittelbachová, Ph.D.
Datum zveřejnění: 17.1.2022
Registrační číslo: 144
Číslo projektu: DG18P02OVV057
Název projektu: Kulturní tradice českého rybářství ve světle jejího využití v cestovním ruchu a gastronomii
Klíčová slova: cestovní ruch, lokální produkt, rybářství a rybníkářství

Souhrn problematiky

Cílem metodiky je poskytnout vhodný postup tvorby lokálního produktu cestovního ruchu se zaměřením na rybářství, rybníkářství, rybolov a rybí gastronomii se zapojením jednak všech stakeholdrů v regionu/destinaci cestovního ruchu a také se zapojením rezidentů a místních společenství, které mají přímý vztah k tomuto českému fenoménu. Vznikem lokálních produktů cestovního ruchu může dojít k následnému propojení do regionálních produktů na základě síťování a tím ke zvyšování povědomí o české tradici rybářství a rybníkářství mimo hranice daného regionu.

Metodika je určena zástupcům obcí v České republice, organizacím destinačního managementu zejména na lokální a oblastní úrovni, ale i s přesahem na regionální úroveň, a všem iniciátorům na straně stakeholdrů, kteří svými aktivitami přispívají k udržování a šíření tradice českého rybářství a rybníkářství.

Hlavním smyslem metodiky je poskytnout srozumitelný postup při tvorbě lokálního produktu cestovního ruchu s využitím potenciálu rybářství a rybníkářství, popřípadě i k tvorbě takového produktu motivovat jakékoliv stakeholdry vyskytující se v destinaci. Součástí metodiky je postup tvorby lokálního produktu, který je znázorněn pomocí vývojového diagramu, a dále jsou jednotlivé kroky detailně popsány.

Přílohy

  1. https://ryba.czu.cz/dl/101482?lang=cs